Ankara Tiridi

Ankara Yöresinden sağlıklı ve lezzetli tirid tarifi

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2013, 16:21

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet gözleme
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı su
1 adet domates
Bir demet maydanoz
1 tatlı kaşığı margarin
Bir tutam kırmızı tozbiber
Bir tutam tuz, karabiber
Ankara Tiridi Yapılışı
2 adet tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayıp, lif lif ayıklayın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Gözlemenin içine serpiştirin. Gözlemeyi rulo şeklinde sarın. Bir tava içerisinde margarini eritip küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve kırmızı tozbiberi hafif kavurup, 1 su bardağı haşlanmış tavuk suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağına alın. Hazırlamış olduğunuz gözlemenin üzerine gezdirip, servis yapın.