Gül Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 09 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2016, 14:12
Gül Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg patlıcan
250 gram eski kaşar peyniri
150 gram beyaz peynir
1 adet yumurta
4 adet yufka
Üzerine:
Rendelenmiş eski kaşar peyniri


Gül Böreği Yapılışı

Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezin. Üzerine rendelenmiş eski kaşar ve beyaz peynirleri ekleyin ve karıştırın. Yufkaların her birini altı eşit parçaya ayırın. Parçaların geniş kenarlarına patlıcanlı harçtan koyun ve yufkayla birlikte yuvarlayın. Bir uçtan başlayarak, kendi etrafında sarın. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Rendelenmiş eski kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.