Soslu Brownie Tarifi

Giriş Tarihi 16 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:41
Soslu Brownie Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
300 gram margarin,
2 su bardağı tozşeker,
6 adet yumurta,
3 çorba kaşığı kakao,
3/4 su bardağı su,
4 adet (80'er gramlık) bitter çikolata,
1 buçuk su bardağı un,
2 paket kabartma tozu,
1 su bardağı dövülmüş ve kavrulmuş ceviz,
1 çay kaşığı vanilya üzerine: yarım çay bardağı süt,
1 çay bardağı krem şanti,
4 paket (80'er gramlık) bitter çikolata,

Süslemek için:
1 paket (80 gram) beyaz çikolata, ceviz, çilek

Soslu Brownie Yapılışı:
Margarini bir tavaya alıp, kısık ateşte eritin. Derin bir kaba koyun ve içine tozşeker katıp çırpma teliyle çırpın. Tek tek yumurtaları ilave edin ve çırpmaya devam edin. Kakaoyu 3/4 su bardağı su ile karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı katın. Un ve kabartma tozunu ekledikten dikten sonra tüm malzemeyi tekrar karıştırın. En son ceviz ve vanilyayı ilave edin. Daha sonra hamuru yağlanmış kare şeklindeki kalıba veya fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için süt ve krem şantiyi tencereye alıp, bir taşım kaynatın. Ocaktan aldığınız karışımın içine bitter çikolatayı katın ve karıştırın. Çikolata sosunu pişen brownie'nin üzerine dökün ve bir spatula ile düzeltin. Diğer taraftan beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve çikolatalı sosun üzerine gezdirin. Donmadan kürdanla şekil verin. Donması için oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin. Dilimledikten sonra ceviz ve çilekle süsleyerek servis yapın.