Cendere Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 14 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2017, 16:11
Cendere Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kg tozşeker
Aldığı kadar un
1 kg ceviz
1 paket mısır nişastası
2 adet yumurta
Üzerine: Yarım paket margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
Şerbet için: 1 kg tozşeker
Yarım limonun suyu
3 su bardağı su

Cendere Tatlısı Yapılışı
Margarin, tozşeker, sıvıyağ, yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın. İyice yoğurun. Hamurdan iri bezeler koparıp, incecik açın. Çekilmiş ceviz içini nişasta ile karıştırın. Yufkaların üzerine serpin. Her bir yufkayı iki tarafından oklava ile sarın. Dilim dilim kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzeri için yarım paket margarini eritip, sıvıyağ ile kızdırın ve tatlıların üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında pişirin. Bu arada şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ılıtın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip servis yapın.