Eydek Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 10 Temmuz 2015, 13:36
Eydek Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
500 gram un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı yumuşatılmış
margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Şerbet için:
1 kg tozşeker
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Eydek Tatlısı Yapılışı
Unu bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, süt, yoğurt, margarin, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip bütün malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Tel süzgecin ters tarafını çevirip hamurları yuvarlayarak parmak şekli verin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynattıktan sonra hamurları içine atıp 2-3 dakika bekletin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın.