Çikolatalı Aromatik Puding Tarifi

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 06 Temmuz 2015, 15:46
Çikolatalı Aromatik Puding Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 su bardağından 1 parmak az un
2/3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yıldız anason
1 litre süt
Süslemek için: Frambuaz

Çikolatalı Aromatik Puding Yapılışı
Tereyağını derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.