Ekmek Hamurlu Börek Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:41
Ekmek Hamurlu Börek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet ekmek hamuru
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1'er çorba kaşığı domates ve
biber salçası
400 gram lor peyniri
1 su bardağı susam
Yarım su bardağı doğranmış
yeşil zeytin, pulbiber

Ekmek Hamurlu Börek Yapılışı
Ekmek hamurunu, yağlanmış orta büyüklükte bir fırın tepsisine yayın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Domates ve biber salçası, pulbiber ekleyip 1-2 defa çevirerek ocağın altını kapatın. Lor peyniri, susamın yarısı ve zeytini ilave edip bütün malzemeyi karıştırarak ekmek hamurunun üzerine yayın. Karışımın üzerine de kalan susamı serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.