Domates Soslu Fırında Patates Tarifi

Giriş Tarihi 17 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2016, 09:41
Domates Soslu Fırında Patates Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4-5 adet patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
50 gram kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
Tuz,
karabiber
2 su bardağı su
1 paket domates püresi
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Domates Soslu Fırında Patates Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup ince halka şeklinde doğrayın. Fırın tepsisine 2 çorba kaşığı sıvıyağı sürüp, halka patatesleri yan yana dizin. Birinci kat patatesleri dizdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar halka patatesleri dizin. Bir kapta süt, margarin ve baharatları çırpın. 1 su bardağı suyu ilave edin ve bu karışımı patateslerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini folyo ile kaplayıp 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Bu arada domates püresini ve kalan 1 su bardağı suyu bir kaba alıp, bir taşım kaynatın. Mısır nişastasını suyla ezip sosa ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. Dövülmüş sarmısağı da ekleyip karıştırın. Sosu ocaktan indirin. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli tavada 3 dakika kavurun. Servis tabağına halka patatesleri kat kat dizin. Üzerine sosu döküp, fıstıkları serpiştirerek servis yapın.