Peynirli patlıcan tarifi

Değişik bir lezzet tatmak isteyenler için

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2012, 11:45

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:(5 kişilik)

4 adet patlıcan
Yarım su bardağı mısır unu
Tuz, pulbiber
250 gram köy peyniri
2 adet kırmızı biber
Kızartmak için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Peynirli patlıcan yapılışı:

Patlıcanları alacalı olacak şekilde uzunlamasına doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. 1-2 dakika buharda haşlayın. Bir kasede mısır unu, tuz ve pulbiberi karıştırıp patlıcanları bu karışıma bulayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ döküp patlıcanların yarısını dizin. Üzerine dilimlenmiş köy peyniri ve közlenmiş kırmızı biberi yerleştirin. En üste kalan patlıcanları dizin. Alt kısım kızarınca bir tabağa alın. Kalan sıvıyağı tavaya koyup peynirli patlıcanın diğer tarafını kızartın. Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.