Çin Usulü Mücver Tarifi

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2012, 16:36

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Bir buçuk su bardağı basmati pirinç
2 su bardağı su
2 demet taze soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet yumurta
1 diş dövülmüş sarmısak
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı soya sosu
Toz kırmızıbiber, tuz
Kızartmak için: 200 gram margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
Çin Usulü Mücver Yapılışı
Pirinci tuzlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Diğer tarafta jülyen doğranmış taze soğan ve kırmızı biber, az çırpılmış yumurta, sarmısak, un, soya sosu, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı pirince ekleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada margarini eritip içine sıvıyağı katıp kızdırın. Harçtan bir kaşık alıp tavaya dökün ve üzerine hafifçe bastırarak arkalı önlü kızartın. İç harç bitene kadar işleme devam edin. Kızarmış mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarıp yağını süzdürün ve Çin sosu ile servis yapın.