Sebzeli Pilav tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan, hazırlanışı bakımından fazla zaman almayan, pilavın faklı bir lezzeti olan sebzeli pilav nasıl yapılır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2012 Güncelleme 24 Temmuz 2012, 17:04

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet havuç
2 adet sivri biber
2 adet domates
3-4 dal maydanoz
4 kaşık zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Yapılışı: Pirincinizi 20 dakika kadar suda bekletin. Patlıcanları da acısını almak için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Sebzeleri küçük doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Üstüne doğranmış domateslerinizi de ilave edin. Pirinci de ekleyerek birkaç dakika kavurun. Tuzunu ve karabiberini ilave edip sıcak suyunu ekleyin.
Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın.