Karnıyarık tarifi

Ev hanımlarının ramazan aylarında sofralarından eksik etmediği bir yemek daha; 'Karnıyarık'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2012 Güncelleme 24 Temmuz 2012, 16:06

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
5 adet patlıcan
300 gr. kıyma
3 kaşık tuz
1 bardak yağ
2 soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
4 adet domates
Maydanoz

Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Patlıcanları kızartın. Daha sonra soğan, sarımsak ve kıymayı pişirin. Domatesi ilave edin.
Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortasındaki yarıkları genişleterek harcı doldurun. Hafifçe yağda kızarttığınız sivribiberleri üzerlerine yerleştirip süsleyin. Salçalı suyu üzerine dökün ve 180 derecelik fırında pişirin.