Pastırmalı Avokado Salatası Tarifi

Giriş Tarihi 29 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 29 Mart 2017, 14:04
Pastırmalı Avokado Salatası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet avokado
50 gram pastırma (biraz yağlı olan tercih edilmeli)
2 çay kaşığı limon suyu
3 adet marul
3 dal dereotu
2 dal taze soğan
Tuz, karabiber
25 gram tuzlu yer fıstığı
2 çorba kaşığı Fransız sosu

Pastırmalı Avokado Salatası Yapılışı

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın. Avokadonun kabuklarını soyduktan sonra boyuna şekilde dilimleyerek salata kasesine alın. Üzerine tuzu ve limon suyunu gezdirin. Başka bir kapta ince kıyılmış marulları, dereotunu, taze soğanı, fıstık ve Fransız sosunu ekleyerek karıştırın. Pastırmaları da avokadoların üzerine ilave ettikten sonra karabiber serperek harmanlayın.