Osmanlı Pilakisi Tarifi

Giriş Tarihi 14 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2016, 16:40
Osmanlı Pilakisi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
150 gram iri kuru fasulye
Yeteri kadar su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1 diş sarmısak
1 adet havuç, yarım patates
1 çay kaşığı tozşeker
3-4 dal maydanoz, tuz

Osmanlı Pilakisi Yapılışı
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Üzerini gececek kadar su ilave edin. Tencereye zeytinyağı, dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Fasulyeler yarı yarıya yumuşayınca, üzerine tozşeker, küp doğranmış havuç ve patates ilave edin. Fasulyeler iyice pişince, ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.