Malzemeler
1 adet bayat pide (tekli)
4 adet patlıcan
5 adet domates,
1 diş sarmısak
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
2 su bardağı yoğurt
2 adet közlenmiş kırmızı biber,
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Bayat Pideli Patlıcan Salatası Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup, küp doğrayın. Sıvıyağda kızartıp, fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ayrı bir yerde kabukları soyulup rendelenmiş domatesi pişirin. Kıyılmış sarmısak, karabiber, kekik, pulbiber, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Bayat pideyi küp doğrayıp, servis tabağına yayın. Üzerine patlıcan yerleştirip, domates sos dökün. Çırpılmış yoğurt gezdirip, közlenmiş kırmızı biberle süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.