Zeytinyağlı Börülce Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 12:47
Zeytinyağlı Börülce Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kg börülce
1 adet büyük boy havuç
1 adet kesmeşeker
2 su bardağı su
Tuz

Üzerine:

Yarım demet dereotu

Zeytinyağlı Börülce Yapılışı

BİR tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip, birkaç dakika daha sote edin. Tuzu ve şekeri ekleyin. Ardından 2 bardak suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.