Sandal salata

Giriş Tarihi 03 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2013, 08:58

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

4 adet bostan patlıcanı
2'şer adet kırmızı biber ve sivri biber
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 diş dövülmüş sarmısak, tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Süslemek için:
Maydanoz

YAPILIŞI:

İki adet patlıcanı ortadan ikiye kesin ve içini bıçakla oyarak çıkarın. İçinden çıkan patlıcanları küp şeklinde doğradıktan sonra acısının çıkması için tuzlu suda 20 dakika bekletin. Kalan 2 adet patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyup, içini ezin ve derin bir kaba alın. Halka doğradığınız biberleri ve içini oyduğunuz patlıcanları sıvıyağda kızartın. Küp doğradığınız patlıcanları süzüp, elinizle suyunu sıkın. İyice kurulayıp kızartın. Kızarmış biber ve patlıcanı közlenmiş patlıcanın içine katın. Ceviz, yoğurt, sarmısak ve tuz ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında 1 saat bekletin. İçini oyduğunuz patlıcanların içine yoğurtlu harcı doldurup, maydanozla süsleyerek servis yapın.