Dülger Kavurma Tarifi

Giriş Tarihi 28 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 28 Aralık 2016, 09:01
Dülger Kavurma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 kg'lık dülger balığı
1 çorba kaşığı tereyağı
200 gram konserve mantar
1 adet domates
2 diş sarmısak
1 adet sivri biber
Tuz, kekik, karabiber, pulbiber

Dülger Kavurma Yapılışı
Filetosunu çıkardığınız balığı küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. İçine ortadan ikiye bölünmüş mantar, kabuğu soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak ve sivri biber katın. Birlikte kavurun ve tavayı ocaktan alın. Balık, tuz, kekik, karabiber ve pulbiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp bir güveç kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.