Pırasalı Tavuk Sote Tarifi

Giriş Tarihi 28 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2016, 11:42
Pırasalı Tavuk Sote Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Yarım kg tavuk kıyması
2 dilim ekmek içi (ufalanmış olacak)
4 çorba kaşığı galeta unu
1 adet küçük boy soğan
1 adet yumurta l Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı köri
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet pırasa
Üzerine: Sıvıyağ
Susam

Pırasalı Tavuk Sote Yapılışı

Derin bir kaba tavuk kıymasını, ekmek içini, galeta ununu, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, köriyi, ince kıyılmış maydanozu ve sıvıyağı alın. Kabın içindeki malzemeyi iyice yoğurun. Rosto harcından elma büyüklüğünde bir parça ayırın. Pırasaların beyaz kısımlarını 4 cm. uzunluğunda kesin. Pırasaları iki kat yaprak şeklinde bırakarak ortalarını boşaltın. Elma büyüklüğünde ayırdığınız rosto harcını pırasaların içine dolma gibi doldurun. Kalan rosto harcını ise yağlanmış folyoya elinizle bastırarak yayın. Ortasına hazırlanan pırasaları üst üste gelecek şekilde dizin. Rulo yaparak, 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra folyoyu çıkartın rostonun üzerine sıvıyağ sürüp susam serpiştirin (susam rostonun üzerini kapatacak şekilde serpilmeli). Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin. Fırından aldığınız sıcak rostoyu dilimleyerek servis yapın.