Pirinçli Mantı Tarifi

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 11 Temmuz 2016, 15:40
Pirinçli Mantı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı un
1 su bardağı un (açmak için)
1 adet yumurta
yarım su bardağı süt, tuz

İçine
1 çay bardağı pirinç
100 gram kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/4 demet maydanoz
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı tuz
Üzerine
1 adet etsuyu tableti
5 su bardağı kaynar su
tereyağı, kırmızıbiber, tuz
Süslemek için
nane, dereotu
2 adet kiraz domates
Ayran için
yoğurt, su, tuz

Pirinçli Mantı Yapılışı
Kıymayı tereyağı ile 15 dakika suyunu çekene dek kavurun. Unu bir kaba eleyin. Süt, yumurta ve tuz ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğurup, 10 dakika dinlendirin. Bu arada, soğanı ince ince kıyın. Tereyağı ile pembeleştirin. Üzerine pirinci ilave ederek 4-5 dakika kavurun. Kavrulmuş kıyma ve sıcak su ekleyerek pişirin. Karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Hamuru 2 mm kalınlığında açın. 5 cm'lik kareler kesin. Hazırlamış olduğunuz içi, karelerin üzerine koyup, bohça şeklinde kapatın. Kapatılan hamurları tereyağı ile yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Hafif ısılı fırında, alt kısımları pembeleşinceye dek kızartın. 5 su bardağı kaynar suya etsuyu tabletini atın. Az tuz ilave ederek karıştırın. Sıcak olarak mantıların üzerine dökün. Önce harlı, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Servis tabağına alıp, domates, nane ve dereotuyla süsleyin. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip, ayranla birlikte servis yapın.