Keşkek Tarifi

Giriş Tarihi 03 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 10:28
Keşkek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg kemikli kuzu eti (gerdan olabilir)
2 su bardağı dövme buğday
Yarım su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Kristal kayatuzu, karabiber, kimyon, tarçın (ağız tadına göre)

Keşkek Yapılışı

1. Dövme buğday ve nohudu yıkayıp, akşamdan ayrı kaplarda ılık su ile ıslatın.
2. Ertesi sabah önce akşamdan ıslattığınız buğdayı düdüklü tencereye boşaltın, sonra etleri ilave edin, üzerlerini 4-5 cm geçecek ölçüde su ilave edip, kısık ateşte pişirin (60-70 dakika kadar).
3. Bu arada soğanı soyun, küçük küp şeklinde doğrayın ve nohudun üzerine ilave edin. Eğer nohut akşamdan koyduğunuz suyu çekmişse, üzerini örtecek miktarda su ekleyin ve kısık ateşte pişirin (pişmeye yakın salçayı ilave edin). Nohutlar yumuşayıp pişince tencereyi ateşten indirin.
4. Buğdaylar pişince düdüklü tencereyi de ateşten indirin, buharının boşalmasını bekleyin. Kapağını açın, etleri tenceren çıkarın, kemiklerinden ayırıp didikleyin ve tekrar pişmiş buğdaya katın. Tahta bir kaşıkla döve döve özleştirin.
5. Küçük bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin, buğdayın bulunduğu tencereye koyun, tuz, karabiber, kimyon ve tarçını serpin, güzelce karıştırın ve keşkeği bir servis tabağına koyun. Keşkeğin ortasını çukurlaştırın ve içine haşlanmış nohudu koyup servis yapın.