Tavuklu Keşkek

Giriş Tarihi 02 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2013, 15:36

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Yarım kg aşurelik buğday
Yeteri kadar su
6 adet kemiksiz tavuk budu
1 adet soğan

Garnitür için:
250 gram nohut
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça, tuz

Üzerine:
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, toz kırmızıbiber

YAPILIŞI:

Buğdayı iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin ve bir taşım kaynatın. Süzün ve tekrar üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 2-3 saat beklettikten sonra süzün ve tekrar soğuk su ilave edin. İçine yıkanmış tavuk etini ve bütün soğanı atın. Et ve buğday yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içinden soğanı çıkarın. Tavuk etini de alın ve elinizle didikledikten sonra tekrar buğdayın içine katın. Tuz kattıktan sonra mikserle çırparak macun kıvamına getirin (çırpma esnasında çok koyu olursa biraz sıcak su ilave edin).
Diğer taraftan, bir gece öncesinden ıslattığınız nohudu yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Margarini bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Nohudu kattıktan sonra 1-2 dakika kısık ateşte çevirin ve tuzunu ayarlayın. Keşkeği servis tabağına alın ve ortasını açıp nohudu yerleştirin. Üzerine margarinde yaktığınız toz kırmızıbiberi gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.