Etli Bamya

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2012 Güncelleme 25 Aralık 2012, 16:52

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:
250 gram bamya
150 gram kuşbaşı
3 adet domates
Zeytinyağı
Limon suyu
1 adet soğan
2 kaşık zeytinyağı
13-15 adet küçük diş sarımsak

YAPILIŞI:
Eti 3 bardak su ve soğan ile pişirin. Bamyaları temizleyip, yıkayın. Bamyalar kururken, 3 adet domatesi doğrayın. Sapları temizlenmiş bamyaları, sarımsağı, küp domatesi, limon suyunu derince bir kapta harmanlayın. Soğanı etinizden ayırın. Etinizi pişirdiğiniz yağlı suyu, etlerinizi ve harmanlanmış bamyalarınızı pişirme tencerenize ekleyin. Ilık su ekleyip, pişirin. Yemeğinizi ateşten almaya yakın 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.