Rumeli Beğendisi Tarifi

Türk mutfağının yöresel tatlarından biri daha

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2012, 17:13

İÇİNDEKİLER

Malzemeler (8-10 kişilik)

2 kg patlıcan
2 kg kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
1'er tatlı kaşığı sirke ve tozşeker
2 çorba kaşığı salça
3-4 diş sarmısak
4 çorba kaşığı un
Rumeli beğendisi Yapılışı
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra çatalla ezin. Diğer taraftan sıvıyağ ve kıyılmış soğanı tencereye alın. Soğan hafif pembeleşene kadar kavurun. Eti ilave edip, 2-3 dakika kavurduktan sonra kısık ateşte, et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine sirke, tozşeker, salça, sarmısak ve tuzu katın. Tüm malzemeyi 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereyi ocaktan alın. Unu bir tencerede tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun ve üzerine sütü ekleyip, bir yandan da topaklanmaması için sürekli karıştırın. Bu sosu patlıcanın üzerine ilave edin ve yavaşça karıştırıp, servis tabağına alın. Ortasını havuz şeklinde açın ve eti yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.