Kayseri Mantısı Tarifi

Giriş Tarihi 13 Şubat 2017, 00:00 Güncelleme 13 Şubat 2017, 09:21
Kayseri Mantısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Hamur için:

3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 Türk kahvesi fincanı su
1 tatlı kasığı tuz
İç malzeme için:
250 gram yağsız kıyma
1 adet sogan,
tuz,
karabiber
Yarım demet maydanoz
Pişirmek için:
Yeteri kadar su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ,
tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ
500 gram yoğurt
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Kayseri Mantısı Yapılışı
1- Öncelikle hamur için un yumurta ve tuzu derin bir kaba alın. Kulak memesi kıvamındabir hamur elde etmek için su ekleyin ve yogurun. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler koparın ve üzerini nemli bir bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin.
2- İç malzeme için soganı robottan geçirin ve bir kaba alın. İçine kıyılmıs maydanoz, kıyma, tuz, karabiber ilave edip, yogurun. Dinlenen hamuru kalınlıgı 1 cm olacak sekilde açınve 2 parmak genisliginde önceenine sonra boyuna kesin. Elde ettiginiz karelerin içine kıymalı harçtan koyun ve dört ucunu bohça sekli vererek kapatın.
3- Mantıyı haslamak için tencereye 4-5 su bardagı su,sıvıyag ve tuz ekleyip, kaynatın. Kaynayan suya mantıları katınve yumusayana kadar haslayıp, süzün.
4- Üzeri için bir tavada tereyagını eritin ve salçayı kattıktan sonra toz kırmızı biberi ekleyip, birkaç kez çevirin. Servis tabagına önce yogurt sonra mantı en üste de yagı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.