Kıymalı Ekmek Tarifi

Giriş Tarihi 13 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 13 Ocak 2017, 16:17
Kıymalı Ekmek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamuru için: 4 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç harcı için: 100 gram kıyma
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı kimyon
3 dal kıyılmış taze kişniş
Çeyrek soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış taze zencefil
1 adet ezilmiş sarmısak
Bir tutam taze çekilmiş karabiber l 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı toz acıbiber (chili)

Sos için: 2 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
3 çay kaşığı demirhindi
1 çay kaşığı toz acıbiber
1 çorba kaşığı hazır sebzeli çeşni
Yarım su bardağı tahin

Kızartmak için: Sıvıyağ

Kıymalı Ekmek Yapılışı

Hamuru için malzemeyi geniş bir kaba alıp, kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. İç harcı hazırlamak için, tüm harç malzemesini yoğurup kenara alın. Sos için, geniş bir kaba sıra ile malzemeyi alıp iyice karıştırın. Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Birinci bezeyi merdane ile servis
tabağı büyüklüğünde açın. İç harçtan bir parça alıp, hamurun yarısına yayarak yerleştirin. Hamurun diğer kenarını harcın üzerine kapatıp, yarım ay şekli verin. Merdane ile hamurun üzerinden bir kez daha geçin.
Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak sosla birlikte servis yapın.