Ispanaklı ve Lor Peynirli Pide Tarifi

Giriş Tarihi 07 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2016, 09:33
Ispanaklı ve Lor Peynirli Pide Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamuru için:
500 gram un
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1/4 paket (1 paket 42 gram)
yaşmaya
Tuz
İç malzeme için:
250 gram ıspanak yaprağı
Bir buçuk su bardağı lor
peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı

Ispanaklı ve Lor Peynirli Pide Yapılışı

Öncelikle hamur için derin bir kaba 1 çay bardağı su, tozşeker, bir tutam tuz ve mayayı koyun. Maya eriyene dek karıştırın ve üzerine unu ekleyin. Azar azar su ilave ederken bir yandan da yoğurarak kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın. iğer taraftan iç malzeme için kıyılmış ıspanağın içine lor peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, karıştırın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve hamurdan iri mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Orta kısmına ıspanaklı karışımdan koyun ve her iki kenarını ortada birleştirip, kapalı pide şekli verin. Beze ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra pidenin kenar kısımlarına tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.