Kaşar Peynirli Bisküvi Tarifi

Giriş Tarihi 30 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2016, 12:22
Kaşar Peynirli Bisküvi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 su bardağı un
125 gram margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 adet yumurta
2 çay kaşığı pulbiber, tuz

Kaşar Peynirli Bisküvi Yapılışı

Yumurtanın sarısı ile akını ayırın. 2 su bardağı unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında beklemiş margarin, tuz, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini, yumurta akı ve pulbiberin yarısını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini ıslak bir bez ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra merdaneyle bir parmak kalınlığında açın. Çiçek şeklindeki kalıplarla kesin. Bisküvileri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini ve pulbiberi bisküvilerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.