Malzemeler
2 paket mısır cipsi
3 adet büyük boy soğan
Bir buçuk su bardağı un
1 su bardağı süt
Beğendi için: 1 adet bostan patlıcanı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri,
8-10 dal dereotu
Beğendili Cipsli Soğan Halkaları Yapılışı
Cipsi derin bir kabın içinde elinizle ufalayın. Soğanları halka şeklinde doğrayın ve önce una sonra süte
bulayın. En son her tarafını cipsle kapladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında 20-25 dakika pişirin. Beğendi için patlıcanı közleyip, kabuğunu soyun ve çatalla ezin. Tereyağını bir
tencereye alıp, eritin ve un katıp, hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü katarken topaklanmaması için
bir yandan da karıştırın. Patlıcan ve kaşar peyniri kattıktan sonra tüm malzemeyi iyice karıştırıp, tencereyi
ocaktan alın. Kıyılmış dereotu katıp, soğan halkaları ile servis yapın.