Evde Cipsli Soğan Halkası Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 15:36
Evde Cipsli Soğan Halkası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 paket mısır cipsi
3 adet büyük boy soğan
Bir buçuk su bardağı un
1 su bardağı süt
Beğendi için: 1 adet bostan patlıcanı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri,
8-10 dal dereotu

Beğendili Cipsli Soğan Halkaları Yapılışı
Cipsi derin bir kabın içinde elinizle ufalayın. Soğanları halka şeklinde doğrayın ve önce una sonra süte

bulayın. En son her tarafını cipsle kapladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece

fırında 20-25 dakika pişirin. Beğendi için patlıcanı közleyip, kabuğunu soyun ve çatalla ezin. Tereyağını bir

tencereye alıp, eritin ve un katıp, hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü katarken topaklanmaması için

bir yandan da karıştırın. Patlıcan ve kaşar peyniri kattıktan sonra tüm malzemeyi iyice karıştırıp, tencereyi

ocaktan alın. Kıyılmış dereotu katıp, soğan halkaları ile servis yapın.