Karagöz Buğulama Tarifi

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2015, 10:58
Karagöz Buğulama Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet kereviz (yapraklarıyla)
1 adet iri boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet soğan
4 adet karagöz (her biri yaklaşık 250 gram)
Tuz
karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su


Karagöz Buğulama Yapılışı
Kerevizlerin yapraklarını ayırıp soyduktan sonra halkalar halinde incecik doğrayın ve yarısını tepsiye dizin. Patateslerin de kabuklarını soyup, küçük doğrayın. Havuçları ince halkalar biçiminde, soğanları da yemeklik doğrayıp patatesle karıştırın. Sebzeli karışımın birazını ayırıp, kalanını tepsideki kerevizlerin üzerine yerleştirin. Pulları ve içleri iyice temizlenmiş karagözleri de kereviz halkalarının üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Balıkların üzerine, dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin. Artan patates, havuç ve soğanları yerleştirin. Zeytinyağını ve suyu ilave edip, üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün. Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önce orta, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin. Suyu azalırsa su ilave edin. Sıcak servis yapın.