6 adet sardalya
6 adet büyük+2 adet orta boy domates
Yarım paket makarna
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarmısak
5-6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzdükten sonra kenara alın. Büyük boy domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip, içlerini çıkarın. Kalan 2 adet domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, sarmısak ve doğranmış domatesi kısık ateşte 15 dakika sote edin. Üzerine kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı haşlanmış makarna ile harmanlayın. Diğer taraftan sardalyaları sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Domateslerin içine makarnalı harcı paylaştırın. En üste sardalya koyup servis yapın.