Mantılı nohutlu çorba Tarifi

Giriş Tarihi 18 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 18 Ocak 2017, 10:31
Mantılı nohutlu çorba Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 çorba kaşığı yağ
250 gram hazır mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nar ekşisi
5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:
1 çorba kaşığı yağ
Pul biber, nane

Mantılı nohutlu çorba Yapılışı

Yağı bir tencereye alın ve eritin. Unu ekleyip çırpma teli ile rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salçayı da ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. 6 su bardağı sıcak su ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca mantı, nohut, tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Nar ekşisi ekledikten sonra mantı yumuşayana kadar pişirin. Pişince üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave edin. Ayrı bir tavaya yağı alın ve eritin. Pul biber ve nane ekleyip, çorbaya gezdirin.