Balık Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 05 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 05 Aralık 2016, 09:49
Balık Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

500 gram kalkan
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
1'er adet havuç ve kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 adet orta boy patates
4 adet mantar
Tuz, karabiber

Balık Çorbası Yapılışı

Kalkanı temizledikten sonra dilimleyin ve kılçığını çıkarıp, derisini alın. 3 su bardağı suda haşlayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Kıyılmış biber ve küp doğranmış havucu tereyağında soteleyin. Zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, kıyılmış sarmısak, küp doğranmış patatesi ve mantarı da ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika sotelemeye devam edin. Kalan 5 su bardak suyu ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kaynattıktan sonra balığı ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.