Mangır Çorbası

Giriş Tarihi 13 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 16:54
Mangır Çorbası

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
2/3 yufka
Un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI:

Yufkayı küçük kareler şeklinde kesin. Yarısının üzerine un serperek, harmanlayın. 2 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuk suyunu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Üzerine un serptiğiniz kare yufkaları ilave edin. Arada bir karıştırarak, haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı aktarın. Zeytinyağı kızdığında diğer kare yufkaları ekleyip karıştırarak, kızartın. Kızarttığınız bu yufkaları tavadan çıkarır çıkarmaz tenceredeki suyun içine ekleyin. Birbirine yapışmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin. Kare yufkaları kızartığınız yağı çorbanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayıp, servis yapın.