Sarmısaklı Badem Çorbası

Giriş Tarihi 02 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 17:14
Sarmısaklı Badem Çorbası

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

3 dilim kabukları alınmış tost ekmeği
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm
Yarım su bardağı tatlı badem
3 diş dövülmüş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı süt
2 dal reyhan
Tuz

YAPILIŞI:

Ekmek dilimleri ve üzümü ayrı kaplara alın. Üzerlerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 1 saat bekletin. Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin. 5 dakika kaynatın ve kabuklarını soyun. Ekmekleri sudan alıp iyice sıkın ve blendere alın. Üzerine bademleri koyup püre haline gelene dek birlikte çekin. Daha sonra sarmısak, kuruüzüm, zeytinyağı ve süt ekleyin. Pürüzsüz bir hale gelene dek iyice çekin. Tuzunu ayarlayın. Geniş bir kaba aktarıp buzdolabında 2 saat bekletin. Reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.