Tavuk Etli Karnıyarık Tarifi

Giriş Tarihi 20 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:50
Tavuk Etli Karnıyarık Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg. orta boy kemer patlıcan
2 adet kuru soğan
250 gr. tavuk kuşbaşı ( normal boyutan daha küçük kesilmiş olamalı)
2 adet sivri biber
2 adet domatrs
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için:
Domates
Sivri biber

Sosu için:
1 bardak sıcak su
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber

Tavuk Etli Karnıyarık Yapılışı

Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletin.
Yıkayıp kurulayın ve kızartıp borcama alın.
Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun.
Tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
Küçük doğranmış sivri biberleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edin.
Son olarak salçayı tuzu ve biberi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.


Kızaran patlıcakların ortasını yarıp iç harcı doldurun.


Üzerlerine sivri biber ve bölünmüş domates koyun.
Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp karnı yarıkların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun...