Papyon Tatlısı

Giriş Tarihi 01 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 14:07
Papyon Tatlısı

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

1 çay bardağı süt,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı sirke,
Bir tutam tuz,
Aldığı kadar un,
Üzeri için:
Ceviz,
1 adet yumurtanın akı,
150 gram eritilmiş tereyağı,
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker,
3 su bardağı su,
2-3 damla limon suyu

Papyon Tatlısı Tarifi:

Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğuması için kenara alın. Süt, yumurta, sıvıyağ, sirke, bir tutam tuz ve unu derin bir kaseye alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir hamuru çok ince olacak şekilde açın. Geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar kesin. 4 adet yuvarlağı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Ortasından büzerek papyon şekli verin ve üzerine tereyağı sürün. Yarım cevizin altını yumurta akına bulayıp büzdüğünüz orta kısma yapıştırın. Kestiğiniz diğer yuvarlak hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak sonra tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.