Elmalı Fındıklı Tart Tarifi

Giriş Tarihi 01 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 14:09
Elmalı Fındıklı Tart Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gram eritilip soğutulmuş margarin
Aldığı kadar un
Üzerine:
6 adet elma (rendelenmiş)
1 su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı dövülmüş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Servis için:
Dondurma ve çikolatalı sos

Elmalı Fındıklı Tart Yapılışı:

Öncelikle hamur malzemesini yoğurun. Hamurdan cevizden daha iri bir parça koparıp derin dondurucuya koyun. Diğer tarafta, yağlanmış tepsiye hamuru yayın. Kenarlarını da biraz yükseltin. İç malzemesini pişirip, hamurun üzerine döşeyin. Derin dondurucudan aldığınız hamuru, elmalı harcın üzerine rendeleyin. 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilerseniz yanında dondurma ve çikolata sosuyla servis yapın.