Haşhaşlı Cevizli Burma Tarifi

Giriş Tarihi 26 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 14:30
Haşhaşlı Cevizli Burma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

İki buçuk su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket (40 gram) yaş maya
6 su bardağı un, tuz
Bir buçuk su bardağı sıvıyağ
5-6 çorba kaşığı haşhaş
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Haşhaşlı Cevizli Burma Yapılışı:

Ilık suyun içine, tozşeker ve mayayı ekleyip karıştıralım. Unun ortasını havuz gibi açarak, kabaran mayayı ilave edelim. Tuzunu ayarlayıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek, ılık bir ortamda iki misli kabarmasını bekleyelim. Bu arada sıvıyağın içine haşhaşı, iri dövülmüş cevizi ilave edip karıştıralım. Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte 10 adet yuvarlak beze yapalım. Bezelerin her birini unlanmış bir zeminde elimizle veya merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açalım. 1 Açılan her bezenin üzerine haşhaşlı karışımdan sürerek 10 adet hamuru üst üste dizelim. 2 En üstteki hamurun üzerine de kalan haşhaşlı karışımı sürüp, rulo yaparak saralım. Hamur rulosunu, 10 cm'lik aralıklarla keselim. Kestiğimiz her hamur parçasını ip büker gibi iki ucundan ters yönlerde burarak, yağlanmış fırın kabına dizelim. Çörekleri, ısıtılmış 200 derece fırında, altı üstü pembeleşene dek pişirelim.