Köfteli Hamur Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 27 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 16:02
Köfteli Hamur Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Köfteler için: 200 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı ayçiçekyağı

Hamur için:
250 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su

Çorba için:
1/2 litre et suyu
1 şişe hazır domates suyu ya da 1 kg taze domates (rendelenip süzgeçten
geçirilmiş)
2 tatlı kaşığı tuz
1 litre su
1 kg yoğurt
1 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta

Üzerine:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane

Köfteli Hamur Çorbası Yapılışı

KIYMAYI, tuz ve karabiberle yoğurun. Küçücük köfteler yaparak ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Unu, tuz ve su ile yoğurarak katı bir hamur elde edin. Bol un serpip, oklava ile yuvarlak açın. Oklavaya yufkanızı sarın. Ortadan boylamasına kesin. Erişte kalınlığında küçük şeritler yapın ve daha sonra küçük
kareler kesin. Et suyunu ve domates suyunu, 1 tatlı kaşığı tuzla beraber 1 litre su ekleyerek kaynatın. Hazırladığınız hamurları karıştırarak dikkatlice suya atın. Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin. Hamurlar pişince köfteleri suyun içine atın. Ayrı bir yerde yoğurdu, nişastayı, yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu
iyice çırpın. Kesilmemesi için çorbaya biraz soğuk su ilavesi yapın. Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ve karıştırmayı bırakmadan tencereye ilave edin. Tereyağı ile naneyi kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin.