Düğün Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 26 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 16:11
Düğün Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
250 gram kuzu gerdan
6 su bardağı su
Tuz

Terbiyesi için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu

Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı, pulbiber

Düğün Çorbası Yapılışı

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın. Soğumuş eti küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın. Diğer yandan yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar iyice çırpın. Üzerine az su ilave edip, akıcı bir kıvam elde edin. Et suyunun içine etleri ilave edin ve pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ilave edin ve karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, kısık ateşte 5 dakika kaynamaya bırakın. Tereyağında pulbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.