Dalyan Köfte Tarifi

Giriş Tarihi 26 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 11:40
Dalyan Köfte Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg karışık kıyma
(750 gram dana, 250 gram kuzu)
4 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek
4 adet yumurta
1 adet ince gömlek yağı
1 su bardağı bezelye
3 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber, kekik

Dalyan Köfte Yapılışı

KIYMAYA bayat ekmek ilave ederek robottan geçirin. Geniş bir kaba alıp üzerine 1 adet yumurta, kekik, tuz, karabiber ekleyip yoğurun. Kalan yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun ve ikiye bölün. Gömlek yağını ılık sudan geçirip mutfak tezgahına serin. Hazırladığınız kıymayı ortasına koyup, yumurtaların sığacağı kadar boşluk bırakarak baton şekline getirin. Daha sonra ortasını boydan boya açıp yumurtaları arka arkaya dizin. Üzerine bezelyeyi ekleyin. Kıymanın kenarlarını toplayıp yumurtaların üzerini kapatın. Gömlek yağına sarın. Salçayı uygun bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı su ekleyerek kaynatın. Daha sonra köftenin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirip servis yapın.