Lüfer Izgara Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 08:53
Lüfer Izgara Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet orta boy lüfer
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet haşlanmış patates
4 adet taze soğan
1/4 göbek salata
1/4 limon
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Lüfer Izgara Yapılışı

LÜFERİ temizleyip, bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Suyu süzüldükten sonra balığın içine ve dışına bir tatlı kaşığı tuzu serperek, hafifçe ovalayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. 20 dakikanın sonunda sırtının her iki tarafını uzunlamasına bıçakla çizin. Bir fırça yardımıyla üzerine sıvıyağ sürün. Orta ısılı ızgarada pişirin. Haşlanmış patates, taze soğan, göbek salata ve limonla birlikte servis yapın.