Gülsulu Sütlaç Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 13 Ocak 2015, 11:49
Gülsulu Sütlaç Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
8 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı gülsuyu
Bir buçuk su bardağı su

Gülsulu Sütlaç Yapılışı

BİR buçuk bardak suya, yıkanmış pirinçleri katıp 10 dakika haşlayın. Sonrasında üzerine sütü döküp, pirinçler iyice yumuşayana dek arasıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Pirinçler yumuşadıktan sonra şekeri ilave edin ve devamlı karıştırarak, dibi tutmadan 10 dakika kaynatın. Gülsuyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan indirin. Sütlacı kaselere boşaltarak, soğuyunca servis yapın.