Kuzu Pirzola

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 29 Mayıs 2013, 14:43

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

300 g kuzu pirzola
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşıgı tuz

YAPILIŞI:

Pirzola kalemleri kasaba hazırlatın, dövdürün ve yarım parmak oluncaya kadar incelttirin, yassılaştırın. Pirzolaları bir kaba koyun. Üzerine ölçülere göre zeytinyağı ve ince rendeden geçirilmiş soğanın suyunu ekleyin. Etleri 1-2 saat dinlendirin. Bu süre dolduktan sonra pirzolaları, 5. seviyede ısıtılmış Grilliant'a yerleştirin. Pirzolaların alt tarafı kızarıp üst tarafı terlemeye başlayınca öbür tarafını çevirin. Her bir tarafı 4'er dk. kızarttıktan sonra ılık bir tabağa alın, tuzlayarak servis yapın.