Karadutlu Dondurma

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 29 Mayıs 2013, 15:37

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

1 adet çubuk vanilya
1 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı su
6 adet yumurtanın sarısı
2 paket (400 ml) krema
200 gram karadut

YAPILIŞI:

Vanilya çubuğunu diklemesine ikiye kesin ve bir kaba aktarın. Üzerine tozşeker ve 5 çorba kaşığı suyu katarak, kısık ateşte pişirin. Tozşeker eriyip, hafif tıkırdayana dek kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Bu arada yumurta sarılarını, yüksek hızda, krema kıvamı alıp kokusu gidene dek çırpın. Çırpılmış yumurtaları hazırladığınız sıcak şurubun içine çok yavaşça akıtın. Çırpıcıyı bu işlemde de kullanın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın. Yumurtalı şurubu, ağır ağır kremaya akıtın. Malzemeyi iyice çırpın. Son olarak üzerine dutları ekleyin. Bir kaşıkla karıştırın. Dondurmayı uygun bir kalıba boşaltıp buzluğa koyun. Donunca, buzluktan çıkarıp, karadutla süsleyerek servis yapın.