Soğanlı Ev Ekmeğinde Sandviç

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 22 Mayıs 2013, 14:15

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Soğanlı ekmek için:
2 su bardağı su
Yarım paket yaş maya (20 gram)
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
5 dal taze soğan
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

Mayonez için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı hardal
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı garnitür

İçine:
2 adet dilimlenmiş domates
5 adet marul yaprağı
10 dilim salam

YAPILIŞI:

1. Öncelikle ekmeği hazırlayın. Bunun için suyu bir kaba alıp mayayı eritin. Üzerine tozşeker, sıvıyağ, tuz ve çok ince kıyılmış taze soğanı ilave edin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 15 dakika yoğurun ve üzerini ıslak bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
2.Diğer taraftan mayonezi hazırlamak için yumurta sarısını çırpın. Sürekli aynı yönde karıştırarak azar azar yağı ilave edin. Koyulaşınca limon suyunu ekleyin. Tuz ve hardal ilave edin. Garnitürü ilave edip karıştırın ve kenara alın.
3.Mayalanan hamuru yeniden yoğurup 5 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi unlanmış tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açın. Rulo yapın ve bir ucundan içeri doğru kıvırarak gül şekline getirin. Daha sonra yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
4.Ilınan ekmekleri ikiye bölün. İçlerine mayonezli karışımdan sürün. Daha sonra her birinin içine domates, marul ve salam koyarak ikram edin.