Kestaneli Bar

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 15:15

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
50 gram tereyağı
4 su bardağı kakaolu kek kırıntısı (6-7 dilim kek)
1 su bardağı gofret kırıntısı
2 su bardağı kestane püresi
2 çorba kaşığı rom
1/3 su bardağı kakao
Kestane püresi için:
Bir buçuk kg kestane
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz

Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su

YAPILIŞI:

Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kalıbın içine yağlı kağıdı serin. Kağıdın üzerine çikolata-tereyağı karışımını yayın. Buzdolabında bekletin. Diğer taraftan kek ve gofret kırıntılarını kestane püresi ile karıştırın. Romu ekleyin. İyice karıştırıp çikolatanın üzerine dökün. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Üzerine kakao serpip dilimleyin.
Kestane püresi için:
Kestaneleri bıçakla çizdikten sonra, tuzlu ve şekerli suda haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup robotta püre haline getirin. Şerbet için şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Şerbet piştikten sonra, kestane püresini şerbetin içine ekleyip karıştırın. Bu şekilde hazırladığınız kestane püresini tatlılarda kullanabilir, tek başına da tüketebilirsiniz.