Sebze Topları

Giriş Tarihi 24 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 15:34
Sebze Topları

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

350 gram brokoli
500 gram karnabahar
1 adet yumurta
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 su bardağı galeta unu
2 diş sarımsak
1 adet iri soğan (rende yapılacak)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Brokoli ve karnabaharı haşlayın. Süzgeçte ılıtın. İnce bulguru yıkayın. Üzerini az geçecek kadar sıcak su ekleyin. Üstünü kapatarak suyunun çekmesini, kabarmasını bekleyin. Derin bir kaseye brokoliyi ve karnabaharı ufak parçalara ayırarak koyun. İnce bulguru, ceviz içini, yumurtayı, rende soğanı, ince doğranmış sarımsakları, galeta ununu, deniz tuzunu ve zeytinyağını ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Gerekirse biraz daha galeta unu ekleyin. Elinizle toplar yapın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri iyice kızarana değin pişirin. Afiyet olsun.