Rezeneli Kuzu Eti

Giriş Tarihi 24 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 24 Nisan 2013, 15:51

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg taze rezene
Yeteri kadar su, tuz

Terbiye için: 1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı et suyu
1 adet limon

Servis için: Kıyılmış taze soğan

YAPILIŞI:

Eti tencereye alıp, üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve et yumuşayana dek pişirin. Soğanları piyazlık doğrayıp, zeytinyağında soteleyin. Üzerine eti ilave edip sotelemeye devam edin. Doğranmış rezene ekleyip, tuzunu ayarlayın. Rezene yumuşayana dek pişirin. Terbiye için un, et suyu ve limon suyunu iyice karıştırın. Azar azar yemeğe ilave edip, bir taşım kaynatın. Servis tabaklarına alıp, üzerine kıyılmış soğan serpiştirerek servis yapın.